2002  De Vossenjacht

Geschreven door : Hugo Claus
Geregisseerd door : Ruth van Kalmthout

Korte inhoud:

Reinaerdt de Vos heeft geld als water. Alleen de ellende is, hij verveelt zich dood. De schaakstukken vullen z’n tijd en Mosca – zijn bediende -heeft altijd zwart! De schaakstukken zijn voor Reinaerdt meer gaan betekenen dan alleen de onderdelen van een partijtje schaak. Hij identificeert zijn ‘gevleugelde’ vrienden ermee. De vrienden die ieder op hun manier zijn geld en bezit najagen. Deze jacht is levendiger dan ooit… Want niet alleen Reinaerdt speelt schaak!!! Ook Nana – zijn dochter – doet mee en heeft haar eigen krachtige regels. Alléén haar regels worden niet begrepen. Uiteindelijk spelen ze allemaal hun eigen spel! Ook al weet niemand waarom het precies gaat. Om het geld, om macht en aanzien of om de ‘echte’ liefde? Wanneer ze dit antwoord vinden, zijn er al vele diepe kuilen gegraven en tot slot ligt Reinaerdt er zelf in.

Rolverdeling:

Reineardt – Kees Brok; Nana – Barbara Rommen; Mosca – Bert Sperber; Sabelle – Brigitte van der Ven; Corneel – William de Gouw; Celia – Lia van Korven; Kamenier – Esther van der Geld; Corbaccio – Kees van Buul; Meester Akra – Arno Lommers;
Bonario – Patrick van Buul; Sergeant 1 – Marco van Falier; Sergeant 2 – Anne Jonkergouw; Articulus Antiquess-Mechelien van Buul; Notaris – Marco van Falier.
[print_gllr id=2435 display=short]