2010 Momenten van geluk

Cast Van 26 tot en met 30 maart 2010, Heeft KAT het stuk: “Momenten van geluk”, geschreven door:  Alan Ayckbourn en vertaald door: Coot Doesburgh, op de planken gebracht. De regie van deze voorstelling was in handen van:  Ida Schouten-Gerritsen.   


 

                       Korte inhoud:

Het verhaal: Het draait om een familiediner in een restaurant waar een gezin zich heeft verzameld om de 54ste verjaardag van Laura, hun moeder, resp. schoonmoeder te vieren
Men houdt voor zichzelf en de anderen vol dat het heerlijk is om op deze manier de verjaardag van Laura door te brengen, terwijl de verveling, verlangen, jaloezie en verdriet onder het mom van “gezellig bij elkaar zijn” zich overduidelijk aan elke toeschouwer manifesteren zal.

Het stuk: gaat ook over sterke vrouwen, die vaak een grappige en een waarheidsgetrouwe maar ook droevige inzicht tonen over hun mannen.

Citaat van Alan Ayckbourn:
In ieder mensenleven zijn er van die momenten die je me zekerheid kunt herkennen als geluksmomenten. Zo nu en dan, heel soms, gebeurt het ineens en soms heb je ’t zo druk met zorgen voor de dag van morgen of bezig met gisteren, dat je zo’n moment niet eens herkent.

Kortom, een toneelstuk die u niet moet missen, voor een ieder vele, herkenbare situaties, boeiend spannend opgebouwd door gaandeweg te ontdekken van de geheimen uit het verleden, opgeluisterd door knallende onthullingen.

    Rolverdeling: 

Gerard———————-Kees van Buul
Laura (vrouw van Gerard)-Berna van den Dungen
Willem (zoon van gerard)- Marc van Delft
Stefanie (vrouw van Willem)-Hariëtte Pijnenborgh
Joost (zoon van gerard)-Marco van Falier
Marina (vriendin van Joost)–Laura van Kuik
Ernesto Calvinu— William de Gouw
Tuto (ober)——– William de Gouw
Bengie (ober)——Marij van der Ven
Dinka  (ober) —– Marij van der Ven
Aggi  (ober)— William de Gouw
[print_gllr id=2634 display=short]