2004 Oom Gaston is dood…en dan is er koffie!

 


Schrijver: Luk Gijsbrechts
Regisseur: Wim van der Schoot

Korte inhoud

Het stuk begint in een zaaltje van een parochiehuis waar een koffietafel wordt gehouden na de begrafenis van Oom Gaston.

De  aanwezigen zijn enkele familieleden en een paar kennissen. Gaandeweg het stuk wordt het duidelijk hoe de verhoudingen tussen de familieleden zijn, en het wordt ook langzaam duidelijk wat voor persoon oom Gaston is geweest. Ook over de andere personages komen we het een en ander te weten. Het is zeker geen rustige, devote koffietafel, in tegendeel zelfs. Het parochiehuis heeft meerdere zalen, en de bezigheden daar zorgen voor de nodige verwikkelingen. Tijdens de koffietafel blijft het niet bij koffie alleen. 

De eerste repetities zijn inmiddels achter de rug. In deze repetities zijn we bezig geweest met het lezen van het stuk en het verdelen van de rollen. Verder hebben we ook verschillende speloefeningen gedaan. Nu (16 september) zijn de rollen verdeeld en hebben de spelers opdracht gekregen om aan de hand van een vragenlijst,opgesteld door Wim, een rolbiografie te maken.

Rolverdeling:

Moeder:   Lia van Korven ; Oudste zoon:  Arno Lommers
Jongste zoon:  Kees van Buul; Dochter:  Hariëtte Pijnenborgh ;
Oom:  Bert Sperber ; Tante:  Brigitte van der Ven
Karel:  Kees Brok ; Anette:  Anne Jonkergouw ;
Van der Velden:  Marco van Falier; Mevr. van Asch: Anja van den Berk ;
Assistentes van Asch:  Barbara de Bonth , William de Gouw
Figuratie:  ’t Rammeltammel
[print_gllr id=2477 display=short]