1997 Ons kent Ons

 

 

 

 

 

Geschreven door: Alan Ayckbourn.
Regie: Annemiek van der Lee

 

 

“Ons kent Ons” is een toneelstuk in een toneelstuk. KAT speelt operettevereniging K.O.V.A. (Kuijkse Operette Vereniging voor Amateurs) die het toneelstuk “De Bedelaars Opera” aan het instuderen is. De Bedelaarsopera is in 1928 geschreven door John Gay. Het was een enorm succesvol toneelstuk in die tijd, vol met allerlei toepasselijke, vrolijke liedjes. Het gaat over de manier waarop de mensen uit het bedelaarsgilde met elkaar omgaan en hoe zij zichzelf proberen te verrijken. “Ons kent Ons” gaat over de manier waarop leden van K.O.V.A. met elkaar omgaan en hoe zij proberen om van elkaar beter te worden.

Alan Ayckbourn heeft hierover een scherpzinnige komedie geschreven. Ayckbourn houdt ervan om de toeschouwers van zijn toneelstukken te laten lachen om situaties die eigenlijk ook herkenbaar zijn. Alan Ayckbourne schrijft blijspelen waar je moet lachen met de personages en de situaties waarin ze terecht komen, terwijl het allemaal erg pijnlijk en genant is.

Rolverdeling:

Gijs Jansen-Kees Brok ; Pim Cockx-Bert Sperber ; Anneke Cockx -Esther van der Geld ; Jan Hulzebos-Patrick van Buul; Fieke Hulzebos-Karin Bouman ; Pieter Huiskes Luth-Kees van Buul ; Rebecca Huiskes Luth-Mechelien van Buul ;Theo Walsweer-William de Gouw ; Emmy Walsweer-Brigitte van der Ven ; Linda Walsweer-Hariƫtte Pijnenborgh ;Kris Ubbens-Karin Somers ; Berit Bajema-Lia van Korven ; Mien Bajema-Karen van Bokhoven; Bea de Vries-Carien de Gouw ; Mevrouw Eemsing (pianiste)-Joyce Dekkers

Klik op een foto voor een grotere afbeelding

[print_gllr id=2350]