1995 Spelerscursus

 

 

 

 

 

In 1995 is KAT begonnen met een spelerscursus. Deze cursus werd gegeven door Annemiek van der Lee, zij is de eerste vijf producties onze regisseuse geweest.

 

Spelerscursus

KAT is begonnen met een spelerscursus, om zó de groep in korte tijd tot een geheel te kunnen smeden. Ieder leert op die manier zijn of haar capaciteiten kennen.
Als regisseuse is Annemiek van der Lee uit Den Bosch aangetrokken. Zij heeft een deeltijdbaan als wijkverpleegkundige en is daarnaast dramadocente.
Mechelien van Buul: “Annemieke vindt het een uitdaging om een nieuwe club mee op te starten. Ze heeft een vriendelijk overwicht op de groep en is al in korte tijd in staat gebleken om de mensen heel erg enthousiast te maken. Ze past erg goed bij onze club en in de toekomst zal ze geschreven stukken speciaal voor ons gaan bewerken.”
De toneelgroep heeft een leescommissie van zeven personen opgericht en zij heeft als taak om nog vóór de zomer een toneelstuk uit te kiezen. De leden hebben te kennen gegeven het liefst een luchtig stuk te willen spelen, bijvoorbeeld een komedie, en ook niet-leden spreken regelmatig de hoop uit dat de toneelstukken van KAT niet te zwaar zullen worden. Wekelijks wordt er op dinsdagavond gerepeteerd van 20.00 tot 22.45 uur in café D’n Bork, waarna er een ’technische nabespreking’ volgt aan de bar.
De leeftijd van de spelers varieert van 23 tot 52 jaar (in 1995). De helft bestaat uit mannen, wat voor een toneelgroep vrij uniek is.

Deelnemers aan deze spelerscursus:

Mechelien van Buul, Brigitte van der Ven, Lia van Korven, Kees van Buul, Petra van Buul, Kees Fitters,
Jan van de Ven, Angelique Kivits, John van Bladel, Enrique Figee, Maria van de Sluis, Karen van Bokhoven, Karin Bouman, Kees Brok, Patrick van Buul, Gerrie van Buul, Carien de Gouw, William de Gouw,
Karin Somers, Bert sperber.

[print_gllr id=73]